Veilig leren Surfen

Hoe zit het met de veiligheid?

Al onze surf instructeurs werkzaam bij Surfana zijn gecertificeerd beach lifeguard en zijn opgeleid om mensen te kunnen redden uit zee als dit nodig is. Surflessen worden gegeven in kleine groepjes, waardoor ieder kind extra veel persoonlijke aandacht en oplettend van hun instructeur krijgt. De kinderen krijgen per groepje de hele week les van dezelfde enthousiaste instructeur.

Iedereen die mee gaat op een van de zomerkampen dient een zwemdiploma A en B te hebben. Dit is voor hun eigen veiligheid en plezier in het water. 

Is surfen gevaarlijk?

Nee. Alhoewel surfen nog wel eens als extreme sport gezien wordt, is surfen in de praktijk niet gevaarlijker dan een potje voetbal. Daarnaast wordt er altijd tijdens surflessen aandacht besteed aan de veiligheid in het water en op je surfboard.

Begeleiding op het kamp?

We werken met vaste begeleiders die een achtergrond hebben aan de PABO, ALO, of een andere opleiding waarin kinderen en/of sport centraal staan. Daarnaast vragen wij van iedere surfinstructeur en begeleider een Verklaring Omtrent Gedrag op.